Homeopathie

Alle mensen, maar ook dieren en planten beschikken over een zogenaamd zelfherstellend vermogen. Denk maar eens aan een wondje, dat uit zichzelf dichtgaat. Dit zelfherstellend vermogen wordt aangesproken met homeopathie. Het is een natuurlijke geneeswijze die niet alleen kijkt naar de klacht, maar ook naar het individuele dier. Ieder dier laat een klacht op een andere manier zien en heeft daarom ook een andere benadering nodig. 

Ik kijk bij ieder dier naar het individu en het proces dat achter de klacht schuil gaat. Op die manier kan ik gaan voor een echte genezing. Achter een chronische ziekte zit bijvoorbeeld vaak een proces dat zich jaren lang heeft opgebouwd. Genezing is ook een proces. Ik kan dieren helpen met fysieke klachten, maar homeopathie werkt ook zeker bij mentale klachten en gedragsproblemen. 


Waar kan homeopathie bij helpen?
 
Acute problemen
Bijvoorbeeld: ongevallen, kneuzingen, kennelhoest, vuurwerkangst, oorontsteking etc.
 

Chronische problemen
Bijvoorbeeld: huidklachten, darmproblemen,
auto-immuunziekte etc.

Ook kan ik vaccinaties begeleiden met homeopathie. Oudere dieren die in hun laatste levensfase zitten, kunnen ook baat hebben bij Homeopathie. Gedragsproblemen kan ik ook zeker met homeopathie begeleiden. Vaak is een dier uit balans waardoor hij een ongewenste reactie kan geven. Dit kan voortkomen uit angst of onzekerheid, maar kan ook zeker een fysieke oorzaak hebben, denk hierbij aan hormonen.